Cliënt aanmelden

Team

Sybren Richardson

Het begeleiden van mensen naar hun fysieke of mentale doelen zit er bij Sybren altijd al in. Tijdens zijn carrière van 20 jaar als personal trainer en later als persoonlijk en zakelijk coach kreeg hij tot drie keer aan toe kanker. Na die derde keer besloot deze sportieve familieman en vader van twee jonge kinderen het roer om te gooien en zijn droom achterna te gaan: het begeleiden van mensen met een zorgindicatie.

In de vier jaar dat hij bij een woonvoorziening werkte ontwikkelde hij unieke visie op het begeleiden van GGZ cliënten. Hij ontwikkelde een stappenplan om gedragsverandering te bewerkstelligen bij cliënten met als rode draad: ‘alles wat je nodig hebt zit al in jezelf’. Een persoonlijke band opbouwen met de cliënt is in de reguliere zorg uit den boze maar bij DWARS is juíst de persoonlijke band de basis van het vertrouwen tussen de cliënt en zijn DWARS cliëntbegeleider.

“Het is niet niks om aan een cliënt die antipsychotica moet nemen te vragen om op tijd op te staan. Ik denk dat je zoiets alleen kunt vragen als er ook iets heel belangrijks tegenover staat. Wat belangrijk is, is voor iedere cliënt verschillend maar moet wel echt door de cliënt zelf bepaald worden. Voor de meeste cliënten is het aangaan van een persoonlijk band en het nastreven van grote dromen heel belangrijk, dit is mijns inziens ook de enige juiste manier om iemand goed te kunnen begeleiden”, aldus Sybren.

Als jij dit leest omdat jij iemand bent die hulp nodig heeft, weet dan dat de begeleiders van DWARS wel een persoonlijke band met jou aan willen gaan en samen  van jouw dromen een succesverhaal willen maken.

 

Filmpje

Alle teamleden